Bush-blemme

Presidentkandidat George W. Bush har tråkket skikkelig i salaten og kalt en reporter fra New York Times et rasshøl. Det var ikke meningen at noen skulle høre det, men mikrofonene fanget opp hva Bush sa til sin visepresidentkandidat Dick Cheney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

...oops, det var dumt sagt

- Der er Adam Clymer, et skikkelig rasshøl fra New York Times, hvisket Bush til Cheney mens de drev valgkampanje i Naperville i Pennsylvania mandag.

- Å ja, det er han. Et skikkelig et, svarte Cheney gjennom munnviken.

Veteranen Clymers eneste kommentar er at han er skuffet over at Bush bruker et slikt språk, og New York Times nevner knapt saken i gårsdagens avis.

Bush selv sier at han synes det var synd alle hørte hva han sa, men han har ingen planer om å be Clymer, New York Times eller noen andre om unnskyldning.

Rett fra levra

I så måte holder Bush ord. Han åpnet mandagens valgkampanje med å si at man trenger en person i Det hvite hus som snakker rett fra levra.

- På den måten kan folk si hva de mener og mene hva de sier, sa en opplagt Bush, som nå leder med ett prosentpoeng på Al Gore. Siste meningsmålinger viser at Bush har 46 prosent og Al Gore har 45 prosent.

Det mange spør seg om er om ordvalget til Bush bringer verdighet tilbake til Det hvite hus slik han ynder å love med klare hentydninger til president Bill Clintons seksuelle eskapader.

- Forfriskende i en blodløs valgkamp, skriver New York Post.

Gir blaffen

I Bush-leiren frykter man ikke velgerflukt etter at Bush ble tatt på fersken. Amerikanske velgere synes journalister er verre enn politikere, og gir blaffen i om de blir skjelt ut.

- Velgerne premierer deg som regel når man sier rett ut det man mener, sier en av rådgiverne til Bush til New York-avisa Daily News.

I Gore-leiren er bemerkningen til Bush en liten gavepakke.

- Bush lovet å holde seg unna personlige angrep, men har gjort det motsatte i siste tv-annonse. Nå har han ikke lenger så stor framgang på meningsmålingene og angriper ikke bare Al Gore. Nå angriper han også pressen, sier Gores pressetalsmann Chris Lehane.

Debattkrangel

Gore og Bush har også kastet seg inn i en vill debatt om planlagte debatter. Først utfordret Gore Bush til å delta i tre valgkampdebatter på tv lagt til rette av den offisielle valgkamporganisasjonen og tilgjengelig for alle tv-seere. Bush har svart med å ville delta på en av dem, men han vil også møte Gore til debatt på NBCs søndagsprogram «Meet the Press» 12. september og hos CNNs Larry King 3. oktober.

SKITTSNAKK: George W. Bush og Dick Cheney morer seg med drittslenging om en journalist de har fått øye på. De vet ikke at alle kan høre hva de sier.