Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush bør si ja

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush, som i morgen begynner en reise til fem land i Afrika, teller fortsatt på knappene om han skal sende en amerikansk fredsstyrke til Liberia, som herjes av borgerkrig. Folk i hovedstaden Monrovia har kommet med desperate appeller direkte til presidenten om hjelp. FNs generalsekretær Kofi Annan har oppfordret USA til å lede fredsstyrken, og flere vestafrikanske land, som nå sender 3000 soldater til Liberia, har gjort det samme.

Men foreløpig har Bush nøyd seg med å spille en slags verbal tenniskamp med Liberias president, Charles Taylor. Bush krever at Taylor går av umiddelbart, noe den liberiske presidenten sier han er villig til, men først etter at den internasjonale fredsstyrken er på plass. Etter Irak-krigen har USA ganske utvetydig truet land som Syria og Iran med militære angrep. Det ville være et viktig signal til verden om USA nå deltar i en fredsstyrke, om bare med noen tusen soldater.