Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush brukte dagen slik bare han kan

Lot krig være krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er i skrivende stund 162 dager, 18 timer og 54 minutter til George W. Bush blir eks-president, men det er liten tvil om at den upopulære texaneren har tenkt å nyte siste rest av statslederperioden.

Nå er han i Beijing, der han besøker de øvelsene han måtte ønske, prater oppmuntrende med amerikanske utøvere og tester ut OL-anleggene på egen hånd.

- Elsker det vi står for

På fredag koste presidenten og datteren Barbara Bush seg sammen med blant andre det amerikanske basketlaget og poserte for fotografene i en time.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si til dere, bortsett fra å starte med: Herregud, jeg elsker landet vårt og det vi står for, sa Bush til spillerne ifølge New York Times.

Sporadisk avbrutt av oppdateringer om situasjonen i Georgia, det USA-vennlige landet der mange sivile nylig ble drept i russiske bombeangrep, hadde han det som så ut til å være en svært behagelig lørdag.

Nyhetsbyrået AP fulgte presidenten gjennom dagen, og rapporterer at han «fordypet seg i den olympiske ånden og oppførte seg som et barn», selv om kroppen tidvis minnet ham om at han er 62 år gammel.

Etter å ha stått opp tidlig, dro Bush for å trene på terrengsykkelen sin, slik han gjør hver helg - men denne gangen i selve OL-løypa i Laoshan. Den amerikanske presidenten prøvde ut terrengtraseen første gang allerede i 2005 sammen med et kinesisk lag, men strevde også i går. I svart shorts og grønn t-skjorte syklet han i over en time, fulgt av Secret Service-livvakter og rådgivere.

PÅ BEACHEN I BEJING: Denne mannen har Bushdag 365 dager i året. Alle foto: SCANPIX
PÅ BEACHEN I BEJING: Denne mannen har Bushdag 365 dager i året. Alle foto: SCANPIX Vis mer

- Syklingen var veldig, veldig vanskelig. Det er derfor de kaller den en olympisk løype, uttalte Bush etter endt treningsøkt, ifølge New York Times.

Knokeball og ryggdask
 Etter å ha tatt på seg tørre klær, dro presidenten til det som også så ut til å være en av hans favorittgrener: Strandvolleyball for kvinner.

På en øvingsbane i Chaoyang-parken storkoste han seg sammen med blant andre tidligere gullmedaljevinner Misty May-Treanor og Kerri Walsh, som tok en pause i treninga så Bush kunne prøve seg i den lettkledde sandsporten.

Ifølge AP må Bush øve mer på pasningsspillet, etter å ha truffet et par baller med knokene. På et tidspunkt så det ut til at han var i ferd med å kaste seg etter en pasning fra May-Treanor, men presidenten lot være.

En av de kvinnelige strandvolleyball-stjernen benyttet anledningen til å tilby Bush å utføre det tradisjonelle, oppmuntrende dasket på baken som spillerne ofte gir hverandre.

- Mister president, vil du?, spurte May-Treanor.

Bush håndterte situasjonen smilende, men nøyde seg med å daske 31-åringen nederst på ryggen, med baksida av hånda.

- Bra for verden

Etter den langvarige seansen med de kvinnelige spillerne, avla presidenten også mennene et besøk, og hilste på en gruppe brasilianske utøvere. Etterpå dro Bush til det amerikanske softball-laget. (Baseball-varianten som i hovedsak spilles av kvinner).

- Det er bra for verden at vi har jenter som spiller softball, sa Bush.

Etter at han hadde posert for fotografene sammen med spillerne, hadde han et avtrykk av ei hånd i kritt på den svette ryggen, ifølge nyhetsbyrået AP en practical joke signert spilleren Laura Berg.

Bush lo.

I dag har Bush vært på tribunen for å heie fram amerikanske svømmere, og ifølge bildene var presidenten en svært aktiv supporter som både viftet energisk med flagget, ropte og vinket. Seinere på dagen skal han se det prestisjetunge basketoppgjøret mellom USA og Kina.


Og så var det denne krigen i Kaukasus.

- Jeg er dypt bekymret for situasjonen i Georgia, sa Bush under en pause i OL-kjøret i går.

<B>DASK:</B> Bush forsøker seg på velkjent gest, men holdt seg unna bikinitrusa.
<B>HILSTE PÅ:</B> Bush sammen med sandvolleyballutøverne Misty May-Treanor og Kerri Walsh.
<B>HEIAGUTT:</B> Ingen skal beskylde presidenten for å være passiv på tribunen.
<B>STILSTUDIE:</B> Før sandvolleyball-seansen testet han terrengsykkel-løypa. Den var vanskelig, opplyser Bush.
<B>FAR OG DATTER:</B> Barbara Bush heiet ikke så kraftig som pappa.
<B>FAMILIETUR:</B> Bush-klanen koser seg i Beijing.
<B>DÅRLIG BESØKT:</B> Bush ser kvinnebasket.
<B>VELDIG BEKYMRET:</B> ...og så måtte Bush ta på svartdressen og snakke om Georgia mellom slagene i Beijing.
<B>PATRIOT:</B> Presidenten har besøkt mange av de amerikanske utøverne de siste dagene.
<B>- MÅ ØVE MER:</B> Amerikanske medier rapporterer at Bush stort sett traff ballen med knokene.
<B>HVEM VINKER HAN TIL?:</B> Bush i svømmehallen.
<B>LYKKEØNSKNINGER:</B> Også det amerikanske kvinnebasketlaget fikk treffe statsoverhodet.
<B>«HERREGUD JEG ELSKER LANDET VÅRT»:</B> Det er ofte flagg i nærheten når Bush blir tatt bilder av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!