Bush er ruterkonge

Franskmennene har kommet med sitt svar på amerikanernes kortstokk med irakiske ledere. Donald Rumsfeld er sparess, mens Osama bin Laden er jokeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kortstokken er en motreaksjon mot kortstokken som ble laget til amerikanske soldater på jakt etter Saddam Hussein og tidligere irakiske ledere, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Forsvarsminister Donald H. Rumsfeld er valgt som sparess. Osama bin Laden er gjort til joker i kortstokken.

- Jeg fant det fullstendig upassende å presentere menneskejakten som et spill, sier Thierry Meyssan som står bak kortstokken ifølge Reuters.

Meyssan er kjent som konspirasjonsteoretiker, og har blant annet skrevet en bok der han hevder at Pentagon ikke ble truffet av et kapret passasjerfly 11. september 2001.

- Vi mener denne kortstokken vil gi oss sjansen til å forklare hvorfor vi anser Bush-regjeringen som en trussel mot internasjonal sikkerhet, sier Meyssan.

Meyssan leder «Le Réseau Voltaire», organisasjonen som har lagt ut kortstokken på nettsiden sin.

Ifølge Meyssan har de solgt 2500 kortstokker på nettet de siste ukene. Hvert bilde ledsages med sterke påstander om hvorfor vedkommende er tatt med i kortstokken.

Dagbladet har også sett kortstokken til salgs i flere butikker i London.

Nettstedet channelnewasia.com forteller også om en russisk avis som har laget sin utgave av kortstokken, som selges i bokhandler i Moskva.

RUTER KONGE: George Bush er gjort til ruterkonge.