Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush får støtte fra «ondskapens akse»

President George W. Bush får støtte fra uventet hold, nærmere bestemt fra mullaene i Iran foran presidentvalget i november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ettersom Iran er ett av landene i det Bush i sin tid døpte «ondskapens akse», må støtten i høyeste grad kalles overraskende.

Hasan Rowhani, lederen for Irans øverste nasjonale sikkerhetsråd, er imidlertid ikke i tvil om hvem Iran vil være best tjent med i Det hvite hus.

- Vi har aldri sett noe godt fra demokratene. Vi ønsker ikke at demokratene skal ta over, sa Rowhani nylig på iransk fjernsyn.

Rowhani minnet de iranske seerne om sanksjonene som ble innført mot Iran mens Bill Clinton var president.

- Vi bør ikke glemme at Bush, på tross av ytterliggående og grunnløs retorikk, i praksis aldri har satt i verk farlige tiltak mot Iran, sa Rowhani.

Statsminister Iyad Allawi i den USA-velsignede overgangsregjeringen i Irak har også kommet Bush til unnsetning i valgkampen, men fra det tredje opprinnelige medlemslandet i «ondskapens akse» - Nord-Korea - må nok Bush se langt etter støtten.

Nord-Koreas ledelse stemplet nylig Bush som «en politisk imbesill, uten snev av moral» og omtalte ham som «en tyrann som stiller Adolf Hitler helt i skyggen».

Selv om Nord-Koreas sterke mann Kim Jong-il ikke åpent har gått ut med støtte til demokratenes presidentkandidat John Kerry, har han sørget for at Kerrys valgkamptaler regelmessig har vært å høre på den statlige radioen i landet, skriver Sunday Times.

(NTB)

MULLA FRA «ONDSKAPENS AKSE»: Så spørs det om Bush er så glad for akkurat denne støtten?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media