Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush fikk spørsmål fra Mars

Nettmøtene til Det hvite hus er ikke helt som andre nettmøter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste seks ukene har Det hvite hus gjennomført elleve nettmøter med folk i Bush-administrasjonen. De har svart på spørsmål om alt mellom himmel og jord, og litt til.

Flere av nettmøtegjestene har vært svært åpenhjertige, og det er plukket opp flere nyhetssaker fra nettsidene. Da stabssjef ved Det hvite hus, Andrew H. Card, fortalte at han mente Saddam var død, ble det raskt plukket opp av store aviser og TV-kanaler.

I tillegg ble et spørsmål fra «John from Rocky Mount» til budsjettsjef Mitchell E. Daniels Jr ble brukt som eksempel i en Bush-tale om skattekutt.

Hilsen fra Mars

Denne uka var boligminister Mel R. Martinez med på nettmøte, og fikk spørsmål fra en annen planet.

- Vær hilset, herr minister. Selv om det ikke er noen mennesker på planeten Mars for øyeblikket, vil jeg invitere menneskeheten til å vurdere Mars som et ideelt feriested eller som et sted der man kan komme bort fra hverdagen, skriver kong Bloop Zod fra Mars.

- Vil du støtte folk som ønsker å bygge et hjem på Mars? Det er et svært vakkert sted, og la meg fortelle deg at det finnes ingenting som kan sammenliknes med høsten på Mars.

Boligminister Martinez var tydeligvis klar for alle typer henvendelser, og hadde svaret klart også til kong Bloop Zod.

- Kjære konge. Dere ser ikke ut til å ha noen boligproblemer. Jeg synes du gjør en god jobb med å promotere turisme, men lavere boligpriser i USA er viktigere for meg. Lykke til med dine videre bestrebelser, skriver Martinez.

Rødvin til fisk

Nettmøtene har også brakt informasjon om at kokken i det hvite hus, Walter Scheib, synes det er greit med rødvin til fisk, rådgiver Alberto R. Gonzales liker baseballaget Houston Astros og at statssekretær Gale A. Norton beundrer Paula Abdul, melder Washington Post.

Den ansvarlige for nettmøtene, Jimmy Orr, sier at dette kan lære mediene litt om mangfoldet ute blant folket.

- Nettmøtene viser at folk er interessert i forskjellige deler av nyhetene. Noen vil diskutere mat, mens andre kommer med spørsmål om hypotetiske brytekamper. Det er ikke bare forsidene på avisene som opptar folk, sier han til Washington Post.

PS! Sjekk Dagbladet.nos nettmøter.

HILSEN FRA MARS: Ambassadøren fra Mars hilser på Kongressen i filmen Mars Attacks! fra 1996. Kongen virker langt mer vennlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media