- Bush forbereder krig mot Iran

Sier kilder i Pentagon og CIA. Mener Condi har gitt etter for press fra Cheney.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kilder i det amerikanske forsvars-departementet og i etterretningsorganisasjonen CIA sier Det hvite hus er i ferd med å legge en detaljert strategi for opptrapping av konflikten med Iran. En plan som munner ut i et militært angrep på Iran.

President George W. Bush og hans innerste sirkel er nå fast bestemt på at de ikke vil forlate Det hvite hus før de har forsikret seg om at Iran ikke utvikler atomvåpen, skriver avisa The Sunday Telegraph.

En etterretningsoffiser sier til avisa at det amerikanske militæret har utarbeidet to ulike planer for hvordan et angrep mot Iran skal skje.

- En mulighet er å bombe kun de kjernefysiske anleggene. Den andre muligheten er et mye større angrep som vil – i løpet av to eller tre dager – ramme alle de viktige militære anleggene i tillegg. Denne planen innebærer å bombe over 2000 militære mål.

Rice enig med Cheney

Bush-administrasjonen går til dette skrittet nå, angivelig fordi utenriksminister Condoleezza Rice har kommet til enighet med visepresident Dick Cheney.

USA har fram til nå ikke utelukket et militært angrep. Der Condoleezza Rice har tatt til orde for en diplomatisk løsning på striden om Irans atomprogram, har andre i Bush-administrasjonen for lengst mistet tålmodighet med sanksjonsstrategien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer