Bush-fyll rammer Gore

NEW YORK (Dagbladet): Den som har havnet i gapestokken etter avsløringen om at George W. Bush fyllekjørte i 1976, er mannen som lekket historien: Maine-advokaten og demokraten Tom Connolly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Connolly får så hatten passer, mens Bush ironisk nok blir sett på som offer for et skittent demokratisk triks få dager før valget. Utroskap synes å være en større dødssynd enn fyllekjøring for den som husker Clintons affære med Monica Lewinsky. Om Bush har løyet eller ikke, er temmelig uklart.

En reporter fra magasinet New Republic, Wayne Slater, spurte Bush høsten 1998 om guvernøren hadde vært arrestert etter 1968, og reporteren mener Bush svarte nei.

Bush skal ha fortsatt samtalen som om han ville forklare seg, men hans myndige kampanjesjef Karen Hughes avbrøt samtalen, ifølge Slater.

I går sa Hughes at Bush den gangen svarte at han ikke hadde full oversikt over hva som skjedde så langt tilbake.

Vunnet hjerter

Så langt har Bush vunnet velgernes hjerter ved å svare direkte da han ble konfrontert med fyllekjørerdommen torsdag kveld med Laura smilende ved sin side. Clintons mange løgner gir Bush et utmerket bakteppe for å framstå som den ærlige og direkte.

- Jeg har tidligere sagt at jeg har gjort ting jeg ikke burde ha gjort. Ja, jeg ble arrestert for fyllekjøring, og jeg er ikke stolt av det. Jeg har ikke villet snakke om det for å beskytte mine døtre. Det er heller ikke noe å holde opp for amerikansk ungdom som eksempel, sa Bush, som har vært tørrlagt i 14 år.

Og han unnlater ikke å si at han har mistanke om hvor lekkasjen kommer fra.

Bush har hele tida vært åpen på at han hadde et stort alkoholkonsum, men at han ble avholdsmann i 1986. Han kjøres nå fram som mannen desperate demokrater forsøker å skitne til få dager før valget.

Avskyr skittkasting

Amerikanske velgere, særlig tvilere, avskyr skittkasting og negativ kampanje.

Og selv om Gore-leiren avviser enhver forbindelse med saken, kan det være Gore som taper mest på Tom Connollys lekkasje i Maine. Connolly plantet ikke saken direkte til media, men til politifolk som igjen snakket med journalister i Maine. Mange tror Connollys «hjelpende» hånd virker mot sin hensikt.