Bush gir frist til tirsdag

Ansatte i Det hvite hus har fått frist til tirsdag med å overlevere eventuell dokumentasjon til gruppen som gransker lekkasjen av navnet på en CIA-agent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et notat ber president Bushs juridiske rådgiver Alberto Gonzales de ansatte om å overlevere utskrifter av e-post, PC-registre og kalendere.

Justisdepartementet har utvidet granskningen av lekkasjen og har sendt en lignende ordre til ansatte i utenriks- og forsvarsdepartementet, melder BBC.

Etterforskere fra det føderale politiet FBI skal de neste dagene starte intervjuer av president Bush sine medarbeidere.

Det amerikanske justisdepartementet startet tirsdag etterforskning av om medarbeidere av president Bush i Det hvite hus lekket navnet på CIA-agenten, som er kona til tidligere ambassadør Joseph Wilson.

Avsløringen av CIA-agenten skal angivelig ha blitt gjort som en ren hevnakt fordi Wilson arbeidet iherdig for å svekke Bushs argumenter for en krig mot Irak. Wilson besøkte i fjor Niger for å undersøke påstandene om at Irak forsøkte å skaffe seg uran fra det sentralafrikanske landet.

Hans konklusjon var at påstandene var feilaktige, og han reagerte på at Bush likevel brukte dem i sin tale til nasjonen i januar.

NTB