- Bush har ikke sett dødsvideoen

Presidenten har annet å tenke på, hevder Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den uoffisielle mobilvideoen av Saddam Husseins henrettelse har vært toppsak i internasjonale medier i flere dager. Men den har ennå ikke ha funnet veien til Det hvite hus, skal vi tro presidentens talspersoner.

- President Bush har ikke sett den ulovlige videoen fordi han er fokusert på «the way forward» i Irak, sier representanter for Det hvite hus til Reuters.

Videoen viser fullbyrdelsen av Saddam Husseins dødsstraff, og avslører samtidig hvordan vakter og publikum mobber og roper skjellsord til den sunnimuslimske eks-diktatoren i sekundene før han blir hengt.

Fokuserer på det juridiske

Dette har opprørt arabiske sunnimuslimer og ført til økt spenning mellom dem og den shiamuslimske regjeringen. Likevel ser ikke Bush på videoen som sitt anliggende.

Ifølge Det hvite hus er det den amerikanske ambassaden i Irak, samt militære ledere, som forteller Iraks regjering hva USA mener om måten henrettelsen ble utført på. Bush er kun opptatt av den juridiske prosessen, og den er han godt fornøyd med.

- Presidenten har sagt at han var glad for at det irakiske folket gjennomførte en juridisk prosess og stilte en som har myrdet tusener på tusener av irakiske innbyggere for retten. Rettferdigheten skjedde fyldest, på en måte som var utenkelig under hans styre. Og det er der presidentens fokus har vært, sier Scott Stanzel, talsmann for Det hvite hus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer