Bush henter miljøsjef fra miljø-versting

President George W. Bush har utpekt en direktør i biokonsernet Monsanto til jobben som nestleder i det statlige miljødirektoratet EPA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Linda Fisher har tidligere arbeidet i EPA, men har de siste årene vært sjef for Monsantos lobbykontor i Washington. Utnevnelsen vil trolig vekke harme i miljøkretser, der storkonsernet Monsanto blir sett som en bioteknologisk versting.

EPA skal i nær framtid ta stilling til flere kontroversielle saker som gjelder genetisk modifiserte planter. En av dem er maisvarianten StarLink, som er genetisk modifisert for å være mer motstandsdyktig mot plantesykdommer.

StarLink brukes til dyreftr, men ble forbudt i menneskeføde i 1998, av frykt for at den kunne utløse allergiske reaksjoner. I fjor ble det likevel oppdaget at StarLink-mais var brukt i produksjon av tacoskjell og andre former for maissnacks, og mer enn 300 produkter ble trukket fra markedet. Produsenten av StarLink, Aventis, insisterer på at maisen er helt trygg, og at den kan spises uten noen form for risiko.

EPA skal også i nær framtid ta opp fornyet godkjenning av en rekke genmodifiserte mais-, bomull- og potetvarianter.

(NTB-Reuters)