Bush hjem til sine egne

New York er ikke Bush-land. Men i natt ble han tatt imot av jublende republikanere på landsmøtet i Madison Square Garden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): I Columbus Ohio, hvor George W. Bush var onsdag, sa presidenten at han ville komme med en visjon under sin tale til landsmøtet:

-  En tryggere verden og et mer håpefullt Amerika, er min visjon, sa Bush.

-  Jeg vil snakke om hvordan verden er i endring. Og myndighetene må endre seg med verden for å gjøre livet til folket enklere. Borgerne må få muligheten til å virkeliggjøre sine drømmer. Tider i forandring er vanskelig tider. En måte å bedre folks trygghet er å hjelpe dem til å eie egen bolig, sa president Bush i Ohio.

Han la også stor vekt på å privatisere samfunnet.

Ba om nye fire år

I natt ba Bush landsmøtet og det amerikanske folket om fire nye år som øverstkommanderende.

Han fortale om hvordan terrorangrepene og 11. september spesielt har forandret ham og verden.

Ved siden av krig og terror er det den vanlige amerikaners personlige økonomi som kan avgjøre valget 2. november. Bush sa i natt at han vil forenkle skattesystemet og at hans regjering skal føre en politikk som gjør det lettere for folk å kjøpe egne boliger.

Skattefrie pensjon- og helsefond og utdanning er også viktige valgkampsaker.

Staten New York er en av de få viktige delstatene der republikanerne vet at løpet er kjørt. Her vinner de uansett ikke, noe meningsmålingene også viser.

På gatehjørnene deles det ut løpesedler, og demonstrantene skjeller ut presidenten. Det vanligste spørsmålet du i disse dager får på gatehjørnet på Manhattan er:

«Vet du at vi har verdens dummeste president».

Derfor bruker ikke George W. Bush et minutt mer enn han må på velgerne i staten New York. Det er ikke her presidentvalget avgjøres.

På bønnemøte

I går formiddag amerikansk tid var Bush på sightseeing på Manhattan. Men det var umulig for den vanlige amerikaner å komme i nærheten av ham. Secret Service sperret av gater og holdt demonstranter og mer vennligsinnede langt unna fra presidenten.

Litt seinere på dagen deltok han på et bønnemøte på Manhattans østside i Vår frelsers kirke. Tilstede var også partitvennene Michael Bloomberg, borgermester i New York, tidligere borgermester Rudolph Giuliani, og tidligere politimester i New York, Bernard Kerik og ikke minst faren George H.W. Bush var med.

Etter dette reiste han sammen med sin sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice til Madison Square Garden, hvor han tok en liten runde i en tom landsmøtesal.

I dag reiser president Bush han umiddelbart videre til andre delstater for å kapre velgere.

STILLE FØR STORMEN: George W. Bush kom hjem til sine egne i Madison Square Garden i natt norsk tid. Her ankommer han salen sammen med kona Laura før generalprøvene.