Bush hyller Pakistans president

Takker Musharraf for hjelp i krigen mot terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs president George Bush ankom Pakistan i går kveld til et massivt sikkerhetsopplegg. Etter at en amerikanske diplomat ble drept i et angrep mot konsulatet i Karachi tidligere i uka, har politiet styrket sikkherhetstiltakene.

Én mann ble drept i en av mange demonstrasjoner i går, og politet har satt opposisjonspolitikeren Imran Khan i husarrest mens Bush er i landet, fordi de frykter han kan starte flere protester, og at de kan bli voldelige.

Takker for støtten

Besøket til Bush er kontroversielt hos store deler av pakistanerne. Mange liker ikke at president Perez Musharraf er på USAs side i terrorkampen.

- Det var viktig for meg å finne ut om president Musharraf er like dedikert som han tidligere i å fange og straffe terroristene, og det er han, sier Bush.

De to presidentene møtte pressen i morges i Karachi, for å understreke samarbeidet de deler og vise at de står sammen mot ekstremistene i regionen.

- Presidenten forstår hva som er på spill, han forstår ansvaret og han forstår behovet for å være sikker på at strategien vår kan bekjempe fienden, sier Bush.

Bush understreker at landene samarbeider svært godt i dag. Han mener det viktigste er å dele informasjon fra etterretningsarbeid, og at Pakistan har utstyr og ressurser til å aksjonere mot terroristene.

GODE VENNER: Både Bush og Musharraf takket hverandre for vennskap og interessante samtaler. Foto: Scanpix
GODE VENNER: Både Bush og Musharraf takket hverandre for vennskap og interessante samtaler. Foto: Scanpix Vis mer

Modig Musharraf

Han hyllet Musharraf for å være en modig mann som har tatt USAs side i terrorkampen, noe mange andre land i midt-Østen har reagert på.

- Musharraf tok en modig beslutning da han valgte å stå sammen med oss i å bekjempe terroristene. Pakistan har mistet mange menn i denne kampen, og vi er takknemlige for alle som har bidratt. Vi hedrer alle pakistanere som er med i kampen mot terror.

Musharraf la stor vekt på sin støtte til Bush og amerikanernes krig mot terror.

- Det er helt klart at Pakistans intensjoner og mine intensjoner er at vi har et strategisk partnerskap for å bekjempe terrorisme. Hvis det er mangler er det mangler på gjennomføringen. Men vi går framover og vi skal lykkes, sier Musharraf.

Muhammed-tegningene var et annet tema den pakistanske presidenten kom inn på i talen sin.

- Den muslimske verden fordømmer en slik krenkelse av vår profet. Jeg har uttrykt min bekymring til presidenten, jeg er bekymret for at slike handlinger rettferdiggjøres med ytringsfriheten.

Musharraf takket også Bush for amerikansk støtte og hjelp etter jordskjelvet, og for hans interesse i å løse Kashmir-konflikten.

BEÆRET: - Jeg er beæret over å få være vertskap for ditt besøk, sa Pakistans president Musharraf til Bush.