Bush i fritt fall

Senior kaster seg ut av flyet for å feire sin 80-årsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs tidligere president George W.H. Bush (senior) skal hoppe i fallskjerm til helgen for å feire sin 80-års dag. Hoppet gjennomføres etter en uke i sorg over sin venn og forgjenger i presidentstolen Ronald Reagan.

Bush, som var jagerflyger i marinen under den Andre Verdenskrig, måtte den gangen kaste seg ut av sitt ødelagte fly under et tokt.

Derfor har fallskjermhoppingen en viktig symbolsk betydning for eks-presidenten - som også brukte 75-års dagen til luftige svev.

I går hoppet forøvrig en rekke andre amerikanske 80-åringer for å minnes sine svev over Normandie.

Hopper solo

- Bush vil hoppe med medlemmer fra hærens fallskjermteam «Golden Knights», men vil ikke være festet til en yngre hopper. Dette er en veldig viktig sak for presidenten. Det er snakk om et solo-hopp. Det vil være «Knights» rundt ham, men det blir ikke snakk om et tandemhopp, understreker Jim McGrath ovenfor nyhetsbyrået AP.

McGrath er talsmann for arrangementskomiteen «41(at)80» - gruppen som står bak feiringen av den 41. presidentens 80-årsdag.

Bush og kona Barbra skal delta på minnehøytiden for Ronald Reagan fredag. Den holdes på National Cathedral i Washington. Deretter vil de umiddelbart etter reise til Houston, der bursdagen skal feires og hoppet utføres over College Station.

FRITT FALL: Her øver Bush senior sine fallskjermferdigheter som 72-åring i mars 1997.
VIKTIG: Fallskjermhoppingen er blitt en viktig symbolsk handling for eks-presidenten.
LANDER: Bush pleier å hoppe med medlemmer fra hærens fallskjermgruppe «Golden Knights» - som her tar ham i mot.
BARBRA PÅ BAKKEN: Barbra Bush følger ektemannens luftige hobby i fra bakken. Det skal hun selvfølgelig også gjøre under årets 80-årsfeiring.
VETERAN: Bush senior var jagerflyger under den Andre Verdenskrig, og var aktiv i krigen mellom 1942 og 1945. Under et av toktene reddet han livet ved å hoppe i fallskjerm fra sitt ødelagte fly.