Bush i «lyttemodus»

Møter paven i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President George W. Bush har sagt at han kommer til å være i «lyttemodus» når han møter pave Benedict XVI for første gang.

Snakker om krigen i Irak

De to skal møtes i Roma i dag, og krigen i Irak vil bli et av samtaleemnene, skriver AP.

- Benedict vil snakke om krigen i Irak og den vanskelige situasjonen for kristne i det ustabile landet som er ødelagt av vold, i tillegg til dagens store etiske og sosiale spørsmål, sa kardinal Tarcisio Bertone til AP.

Bertone er nestkommanderende i Vatikanet etter paven.

Har kritisert krigen

Paven har tidligere kritisert krigen i Irak.

- Det kommer ikke noe positivt fra Irak, som er revet i stykker av kontinuerlig slakting mens folket flykter, sa paven i talen han holdt i påsken.

MØTER PAVEN: George W. Bush skal til Vatikanet i dag. Foto: AP/Scanpix
MØTER PAVEN: George W. Bush skal til Vatikanet i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Tidligere FN-ambassadør John Bolton har sagt til BBC at Bush vil gi paven en detaljert forklaring på USAs politikk når det gjelder Irak.

- Presidenten har de siste fire og et halvt årene gjort flere forsøk på å forklare Amerikas posisjon for Vatikanet, fordi han ser viktigheten av den moralske styrken enhver pave har, sa Bolton.

Ikke poetisk nok

Bush lover å gå inn i møtet med et åpent sinn, skriver AP.

- Noen ganger er jeg ikke poetisk nok til å beskrive hvordan det er å være i nærvær av den hellige far. Det er en rørende opplevelse. Han er en god tenker og en smart mann. Jeg kommer til å være i lyttemodus, sier Bush.

Den amerikanske presidenten kommer til å fortelle om sine planer om å bekjempe AIDS og malaria i Afrika. Han vil også snakke om å spre demokratiet i verden, ifølge AP.

Pave Benedikt kommer til å ta opp aborttemaet og homofile ekteskap, skriver BBC.

Bush kom til Roma i går kveld og reiser videre til Albania og Bulgaria etter det som blir hans tredje audiens i Vatikanet.

Under sitt besøk i Roma vil han også møte statsminister Romano Prodi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer