Bush innkalt som jurymedlem

Selv ikke presidenter slipper unna når borgerplikten kaller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): President George W. Bush kan bli jurymedlem nummer 286 i byretten i McLennan County i Texas.

Verdens mektigste mann er nemlig innkalt til jurytjeneste i hjembygda, og skal i følge innkallelsen møte i retten mandag for å være blant de edsvorne menn og kvinner som skal dømme i de kommende sakene der.

Distriksdommer Ralph Strother forventer å høre fra Bush i forbindelse med innkallelsen, men sier til nyhetsbyrået AP at han egentlig ikke forventer å se presidenten i rettssalen med det første.

- Jeg tviler på at jeg vil måtte be sheriffen gå ut på gangen og hente presidenten inn i salen. Det virker for meg at han har nok av oppgaver å bruke tiden sin på, sier dommeren.

Han er selv republikaner og har en sønnesønn tjenestegjørende i Irak.

- Jurytjeneste er en veldig viktig borgerplikt, men å styre landet - spesielt i krigstid - mener jeg bør ha høyere prioritet enn jurytjeneste, medgir dommeren.

Bush var selv ikke klar over at han om få dager skal møte i retten. Talsmann for det hvite hus, Allen Abney, sier han ikke har fått innkallelsen, og ville ikke svare på hvordan presidenten eventuelt vil forholde seg til saken når den kommer til det hvite hus.

Selv om det er høyst usikkert og rent usannsynlig at presidenten møter til tjeneste, skal det sies at hans argeste rival og motkandidat under valget forleden satt som juryformann i en rettssak i Suffolk.

INNKALT: President George W. Bush er bedt om å møte til jurytjeneste i retten i hjembyen Crawford i Texas. På lik linje som lekdommere i Norge, er jurytjeneste i USA en borgerplikt. Foto: Scanpix
INNKALT: President George W. Bush er bedt om å møte til jurytjeneste i retten i hjembyen Crawford i Texas. På lik linje som lekdommere i Norge, er jurytjeneste i USA en borgerplikt. Foto: Scanpix Vis mer

John F. Kerry ledet juryen som frikjente Boston by, der to menn ville ha erstatning av byen etter en bilulykke.