- Bush, innrøm at du er slått!

Nytt opptak fra al-Qaidas nestleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I et nytt videoopptak oppfordrer al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahiri president George W. Bush til å innrømme at USA har lidd nederlag i Irak og Afghanistan, og at han snart vil bli slått i Palestina, melder BBC News.

I opptaket, som ble vist på TV-kanalen Al-Jazeera og angivelig er tatt opp i desember, hevder Zawahiri at USAs antydninger om å trekke seg ut av Irak er «en seier for islam».

- Jeg gratulerer mulismene med islams seier i Irak. For et år siden sa jeg at amerikanernes tilbaketrekning bare er et tidsspørsmål, sier al-Qaida-toppen.

På onsdag sa president Bush at amerikanernes mål er å overføre mer irakisk territorium under kontroll av irakiske sikkerhetsstyrker innen utgangen av 2006.

Han la til at hvis irakerne gjorde god framgang, kunne han «diskutere mulige ytterligere justeringer» av det amerikanske troppeantallet, selv om han nektet å legge fram en tidsplan for tilbaketrekningen.

Imidlertid er det mest sannsynlig at Zawahiri har laget videoen før Bush kom med sine uttalelser. Ifølge Al-Jazeera er filmen merket med datoen på den muslimske månemåneden, som sluttet i desember.

Den tidligere kirurgen Zawahiri anses å være Osama bin Ladens høyre hånd. De to har klart å unngå å bli tatt etter at amerikanskledede styrker kastet Taliban-regimet i Afghanistan etter 11. september-angrepene i 2001.

TRIUMFERER: Ayman al-Zawahiri, fra videoopptaket.