Bush innrømmer fyllekjøring

NEW YORK: George W. Bush ble arrestert for fyllekjøring i 1976. Litt for mange øl resulterte den gangen i en arrest i Kennebunkport i Maine hvor Bush-familien har landsted. Spørsmålet er om avsløringen betyr noe for velgerne etter at Bush innrømmet sin synd i full offentlighet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er lei meg for at det skjedde, men det gjorde det, sa Bush til reportere i Wisconsin.

Arrestasjonen er holdt godt skjult av Bush-leiren, men i går offentliggjorde tv-stasjonen Fox i Maine at han ble arrestert i september 1976 nær familiens landsted. Fødselsdatoen er skrevet feil på arrestpapirene.

Bush var 30 år den gangen. Han fikk 150 dollar i bot og mistet førerkortet. Bush kjørte sammen med søsteren Doro etter å ha feiret den australske tennisspilleren og nære vennen John Newcombes besøk. Newcombe og hans kone var også i bilen. Ifølge Bushkampanjens talsmann Dan Bartlett kjørte Bush veldig sakte og vinglete i motsatt retning av politiet som arresterte ham. Han måtte ikke blåse promille-ballong, men fikk en såkalt "fieldtest" som innebærer å gå rett på en oppstreket linje.

Mange lurer nå på om hemmeligholdet av fyllekjøringen vil ha innvirkning på valget tirsdag. Særlig fordi Bush stadig snakker om å gjeninnføre verdigheten i det hvite hus. Man lurer også på om det vil svekke troverdighetsfaktoren til Bush som så langt har vært veldig høy.

Gore-kampanjen har nektet å uttale seg om saken, men Bush har gitt tydelig uttrykk for at han har mistanke om hvem som har avslørt fyllekjøringen fire dager før valget.

Bush har fra starten av presidentkampanjen fortalt at han hadde alkoholproblemer men at han har vært tørrlagt siden han var 40 år.

Se CNN-videoen hvor han unnskylder seg med at han ikke ville at døtrene skulle vite noe.

OMSVERMET: Talskvinne Karen Hughes orienterer pressen om Bush sin fyllekjøring.