Bush knuser Kerry på ny måling

George W. Bush leder med over 10 prosentpoeng over demokratenes presidentkandidat John Kerry på en meningsmåling som offentliggjøres i mandagens utgave av ukemagasinet Newsweek.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På denne målingen får Bush en oppslutning på 54 prosent, mot 43 prosent for Kerry. Før helgen offentliggjorde Newsweeks konkurrent Time en annen måling, som også viste at den sittende presidenten leder med mer enn 10 prosentpoeng over utfordreren.

Før forrige ukes landsmøte i det republikanske parti, der Bush formelt ble nominert til partiets kandidat ved presidentvalget 2. november, hadde Bush og Kerry lenge ligget side om side. Massachusetts-senatoren hadde en liten ledelse på enkelte av målingene.

Men oppslutningen om Kerry sank, etter at republikanske politikere sådde tvil om hans krigsinnsats i Vietnam.

De stilte spørsmål ved om den demokratiske presidentkandidaten virkelig fortjente medaljene og de andre æresbevisningene han fikk.

Kerry sier han er rasende over at Bush og visepresident Richard Cheney reiser tvil om han er egnet til jobben som USAs militære øverstkommanderende. Han forsøker også å gjøre arbeidsledighet og andre økonomiske spørsmål til et mer sentralt tema i valgkampen.

(NTB)

MEDVIND: President George W. Bush har fått vind i seilene.