Bush landet i «krigssone»

Nøyaktig klokka 11.08 landet George W. Bush på Landvetter ved Gøteborg med sitt Air Force One. Den amerikanske presidenten møtte et Gøteborg som likner en krigssone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bush var sju minutter foran skjema da han kom på sitt første presidentbesøk til Norden.

På flyplassen sto Sveriges statsminister Göran Persson klar med utstrakt arm. Han blir en av de få som får hilse på Bush. For når Gøteborg både er vertsby for et EU-toppmøte, og i tillegg får besøk av den amerikanske presidenten, tar ikke Secret Service noen sjanser.

Alt er sjekket, kontrollert og sjekket igjen. Ikke noe får gå galt.

Enorme sperringer

Det er også årsaken til at Gøteborg ser ut som en by i krig. Det er satt opp enorme sperringer rundt i hele byen. Containerne som blir brukt for å sperre av gater, er flere meter høye. Rundt titusen demonstranter roper slagord og i overkant av tusen politifolk skal holde styr på dem. Politiet sjekker alle som virker mistenkelige.

I tillegg er det 200 amerikanske agenter for Secret Service i byen - flere av dem er tungt bevæpnet. For ikke å glemme «mannen med bagen». Han har én eneste oppgave - å bære vesken med kodene som gjør at Bush kan utløse en atomkrig uansett hvor han er i verden.

Mooning

Etter mottagelsen på Landvetter, stiger Bush inn i en pansret Cadillac DeVille limousin. Med væpnede vakter på alle sider, kjører kortesjen de 15 minuttene til Gunnebo slott, der Persson og Bush skal ha samtaler.

Klokka 16 arrangeres det masse-rumpe-visnings-demonstrasjon mot Bush på Drottningtorget. Men den får han nok ikke med seg.

MISLIKT: Demonstrantene legger ikke skjul på hva de mener om Bush. Klokka 16 blir det felles rumpevisning mot den amerikanske presidenten.
I SVERIGE:Statsminister Göran Persson, tidligere kommunepamp, tok stolt imot president George W. Bush, tidligere fotballboss, på Landvetter i dag.