Bush leder - Gore øker

Republikanernes presidentkandidat George W. Bush leder fortsatt på meningsmålingene foran valget neste uke, men motstanderen Al Gore øker i flere viktige nøkkelstater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I nyhetsbyrået Reuters' daglige måling beholdt Bush i går sin ledelse på 45 mot 42 prosent over Gore i USA som helhet, likt med dagen før og innenfor feilmarginen på pluss/minus 3 prosentpoeng. Den grønne kandidaten Ralph Nader har fortsatt 5 prosent.

Men Gore har økt sin ledelse over Bush i Florida, som mange analytikere sier at Bush må vinne om han skal vinne valget. Mandag noterte Gore seg en ledelse på 11 prosentpoeng i den viktige delstaten, som er USAs fjerde største.

Gore har også en ledelse på 8 prosentpoeng i Wisconsin og 6 prosentpoeng i Illinois, og han har overtatt ledelsen også i Pennsylvania med 3 prosentpoeng.

Bush leder på sin side fortsatt i Gores hjemstat Tennessee, men ledelsen har skrumpet fra 7 til 4 prosentpoeng, ifølge Reuters-målingen. Videre ligger Bush i tet i Ohio med 5 prosentpoeng og i Missouri.

Ifølge målingen har Bush en ledelse blant menn på 50 mot 37 prosent, mens Gore leder blant kvinner med 47 mot 41 prosent.

(NTB)