Bush leder igjen

I går snudde det igjen. Nå har Kerry flest stemmer på landsbasis, mens Bush får fleste valgmannsstemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TAMPA, Florida (Dagbladet): I de siste målingene, fra torsdag og fredag, snudde flere delstater, etter at Kerry hadde en liten ledelse dagen før. Ohio og Florida er plutselig Bush-land, mens Iowa har gått fra Bush til Kerry, og i Nevada og New Hampshire står det helt likt.

Ifølge de siste meningsmålingene ligger Bush an til å få 273 valgmannsstemmer. John Kerry ligger an til å få 256 valgmannsstemmer. I to delstater med til sammen 9 valgmannsstemmer står de to helt likt.

Mobilisering

Tim Russelt, anerkjent seniorkommentator hos nyhetskanalen MSNBC, mener det er helt uvisst hvem som vinner.

-  Basert på tidligere valg bør republikanerne ha en ledelse på tre prosent før valgdagen, hvis de skal vinne. Det blir presidentskifte hvis demokratene klarer å mobilisere velgerne, fastslo Russelt i går.

Historisk sett er det også slik at republikanerne er langt mer lojale enn demokratene.

Spørsmålet er hvem av de to partiene som best klarer å få sine velgere til å stemme.

Nøkkelstater

Valgeksperter har konkludert med at den av de to som vinner to av de tre nøkkelstatene - Pennsylvania, Ohio og Florida - vinner valget.Lørdag ledet Kerry i alle disse tre statene. Nå har Bush en knapp fordel i Ohio og Florida. Men forspranget er ikke større enn at den ligger innenfor feilmarginen i meningsmålingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer