Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush lover hjelp til tornadoofre

USAs president George W. Bush lover hjelp til ofrene etter de voldsomme tornadoene i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 48 personer omkom og flere hundre ble skadd da flere tornadoer slo inn over sørstatene i USA tirsdag.

I dag ringte Bush til guvernørene i de rammede statene for å forsikre dem at regjeringen vil bidra med hjelp.

- Bønn kan hjelpe, og det kan regjeringen også. Folk i de rammede statene skal vite at det amerikanske folket står sammen med dem, sa Bush.
Frykter flere omkomne
Tornadoene forårsaket store ødeleggelser i Arkansas, Tennessee, Kentucky og Mississippi, der hustak ble revet av og strømnettet ble ødelagt.

Verst rammet er Tennessee, der minst 24 personer er døde.

Myndighetene frykter at flere kan ligge døde eller skadde under vrakrestene, og redningsmannskaper vil gå fra dør til dør i de hardest rammede områdene for å sjekke.

Et ektepar og den elleve år gamle datteren deres omkom i Atkins i Arkansas, da en tornado raserte hjemmet deres.

I Memphis falt taket på et kjøpesenter ned, og flere mennesker ble sperret inne. Også på et skoleinternat i Jackson ble mange sperret inne av tornadoenes herjinger.


Stengte valglokaler
Flere valglokaler i det vestlige Tennessee måtte stenge før tiden som følge av uværet, og det ble meldt om materielle ødeleggelser og strømbrudd flere steder.

Flere av presidentkandidatene kondolerte pårørende og ofre for tornadoenes herjinger, og ifølge lokale medier måtte minst fire valglokaler i Tennessee stenge på grunn av uværet.

I Arkansas ble minst elleve distrikter rammet av uværet, og situasjonen er kaotisk.

- Vi har ikke den fjerneste anelse over hvor mange som er skadd. Det er helt sikkert snakk om flere titalls. Vi fortsetter å søke gjennom rammede områder for å lete etter flere, sier en talsmann for guvernøren i Arkansas.


Gasseksplosjon
En voldsom brann brøt tirsdag kveld ut på en gasspumpestasjon i Tennessee. Brannen spredte seg til flere bolighus i nærheten.

Ifølge den lokale redningstjenesten er det funnet flere omkomne, men det er ennå uklart om de mistet livet som følge av brannen eller av tornadoenes herjinger.
En politibil ble tatt da en tornado traff Lafayette i Tennessee. Minst 48 personer mistet livet i uværet. Foto: Josh Anderson/Reuters/Scanpix
En politibil ble tatt da en tornado traff Lafayette i Tennessee. Minst 48 personer mistet livet i uværet. Foto: Josh Anderson/Reuters/Scanpix Vis mer

Brannen startet på en gasspumpestasjon ved Green Grove, 65 kilometer nordøst for Nashville.

Årsaken til brannen er ikke kjent, men brannvesenet utelukker ikke at den kan ha oppstått som følge av tornadoer.

Flammene skjøt 120 til 150 meter opp i været, og brannen spredte seg raskt til flere bolighus i nærheten.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media