Bush markerte toårsdagen for Katrina

Men misnøyen med myndighetene er stor i New Orleans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To år etter at orkanen Katrina la New Orleans i ruiner, erklærte president George W. Bush at det kommer bedre dager, trass i bitre klager over hvor tregt gjenoppbyggingen går.

Bush, som ble sterkt kritisert for å ha ventet i mange dager med å reagere mens tragedien utspant seg og mennesker døde, var onsdag på sitt besøk nummer 15 i byen for å forsøke å dempe frustrasjonen mot myndighetene. – Min holdning er som følger: New Orleans, bedre dager kommer. Det er noen ganger vanskelig for folk som lever midt oppi det, å se framgangen, sa han etter å ha observert ett minutts stillhet klokka 9.38, samme tidspunkt som dikene brast og byen ble oversvømmet for to år siden.

Markeringer

Både i New Orleans og langs Golf-kysten, der Katrina fikk landkjenning 29. august 2005, var det markeringer.

I New Orleans ledet en beveget borgermester Ray Nagin seremonien, der folk ringte med små blå bjeller og kastet kranser i vannet. Samtidig var det både bønner, demonstrasjoner og en generell avskyfølelse overfor myndighetene ellers i byen.

Da Bush kom til byen, kjørte hans bilkolonne forbi lange rader med forlatte og ubeboelige hus. På mange av dem kunne man fortsatt se merkene som redningsmannskapene malte på dørene etter at de hadde gjennomsøkt dem på leting etter døde og overlevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer