Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush-nabo jaget dansk journalist med seksløper

- Forsvinn fra min eiendom, inntrenger! truet den eldre kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den danske journalisten Terkel Svensson i nyhetsbyrået Ritzau dekket statsminister Anders Fogh Rasmussens besøk på ranchen til president George W. Bush i Texas.

Alt gikk stille og rolig for seg, inntil Svensson skulle overlevere sin artikkel per telefon fordi han slet med internettilkoblingen, melder danske Nyhedsavisen.

- Jeg prøvde å diktere hva som sto på blokka mi, men det blåste fælt i mobilen. Da jeg forsøkte å finne lé, rotet jeg meg inn på damens eiendom, sier Terkel Svensson til Dagbladet.no.

- Jeg var så opptatt med å lese opp teksten min, at jeg ikke så hvor jeg gikk hen, sier den danske journalisten til CNN.

- Forsvinn

Svensson hadde i vanvare beveget seg inn på tomten til en eldre dame, mindre enn halvannen kilometer fra ranchen til den amerikanske presidenten. Damen så journalisten gjennom vinduet og tok sporenstreks affære.

Hun gikk ut av huset med en revolver i høyre hånd.

- Forsvinn fra min eiendom, inntrenger! utbrøt den tydelig provoserte eldre kvinnen.

TERKEL I KNIPE: Den danske journalisten Terkel Svensson fikk et ublidt møte med naboen til George W. Bush da han dekket den danske statsministerens besøk på presidentranchen i Texas i helga. Foto: KAARE SØRENSEN/NYHEDSAVISEN
TERKEL I KNIPE: Den danske journalisten Terkel Svensson fikk et ublidt møte med naboen til George W. Bush da han dekket den danske statsministerens besøk på presidentranchen i Texas i helga. Foto: KAARE SØRENSEN/NYHEDSAVISEN Vis mer

Til alt hell fikk Terkel Svensson spasere tilbake til pressekollegene, uten at skudd ble avfyrt. Men da han fikk se bildene av opptrinnet i etterkant, fikk han sjokk.

Den 48 år gamle journalisten hadde ikke oppfattet at kvinnen truet ham med revolver.

- Virkelig, utbrøt Svensson da han fikk se Nyhedsavisens bilder av situasjonen.

- Jeg skal vise bildene til min kone og mine barn. De trodde jeg var på en trygg tjenestereise, sier Svensson.

Kunne skutt ham med loven i hånd

Svensson forteller at den eldre damen kunne ha skutt ham, trolig uten å risikere straffeforfølgelse.

- Episoden skapte diskusjon blant amerikanske journalistkolleger. I Texas har du mulighet til å skyte en inntrenger dersom du føler deg truet, sier den danske journalisten til Dagbladet.no.

Han beskriver kvinnens reaksjon som «rimelig fantastisk og noe overdreven».

image: Bush-nabo jaget dansk journalist med seksløper

- Det er helt utrolig at naboen tok med våpen ut i hagen for å jage en som snakket i mobiltelefon, sier Svensson.

«Welcome to Texas» 

Opptrinnet  fant sted på lørdag, like etter at president Bush og Fogh Rasmussen hadde avsluttet et felles pressemøte, etter et døgn med hygge, sykkelturer og burgere, skriver den danske avisa.

Historien om den danske journalisten går nå verden rundt. Tv-kanalen CNN presenterte saken på sine nettsider, først under tittelen «Welcome to Texas».

CNNs journalist i Crawford, Ed Henry, var rask til å intervjue Terkel Svensson om episoden.

- Noe slikt ville aldri ha skjedd i Danmark. Her ville man nok ha sagt at nå må du forsvinne fra min hage, men aldri trukket våpen, sier Svennson til CNN.

Journalisten er ikke i tvil om at det ville utløst en internasjonal krise, dersom han hadde blitt skutt.

PROVOSERT: Den eldre kvinnen som jaget journalist Terkel Svensson med våpen, er foreløpig ikke identifisert ved navn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media