Bush og Blair taper terreng i meningsmålinger

Både USAs president George Bush og Storbritannias statsminister Tony Blair taper terreng i nye meningsmålinger. Irak-krigen går på tilliten løs.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington/London (NTB-Reuters): I en meningsmåling offentliggjort i Newsweek sier 42 prosent at de er fornøyd med jobben Bush gjør. Dette er den laveste oppslutning han har hatt siden han ble valgt. 57 prosent uttrykker mistillit til måten den amerikanske presidenten håndterer Irak-krigen på. Befolkningens støtte til Irak-engasjementet har falt fra 44 til 35 prosent på fire uker. 62 prosent er generelt misfornøyde med utviklingen i USA. For ett år siden var det 41 prosent som ga uttrykk for tilsvarende misnøye..

I kampen mellom Bush og hans demokratiske motkandidat John Kerry gir 45 prosent sin støtte til Bush, 46 prosent til Kerry. 9 prosent har ikke bestemt seg.

Situasjonen er ikke bedre for Storbritannias Tony Blair. I en meningsmåling offentliggjort i Sunday Times sier 61 prosent at de ikke lenger har tillit til Blair. 46 prosent ønsker at den britiske statsminister går av før neste valg, som trolig vil finne sted om cirka ett år. 93 prosent sier at Blair har svekket sin egen posisjon som resultat av Irak-politikken.

(NTB)

USAs president George W. Bush og og den britiske statsminister Tony Blair taper terreng i nye meningsmålinger. På bildet holder de to en felles pressekonferanse i april i år. Pressekonferansen var et forsøk på å øke støtten til de militære aktivitetene i Irak.