Bush og Brown varsler økt press mot Iran

Toppmøte i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA og Storbritannia er enige om å trappe opp sanksjonene mot Iran i striden om landets atomprogram. De to har godt håp om at Doha-runden i de internasjonale handelssamtalene vil ende med en avtale.

Storbritannias statsminister Gordon Brown forsikret USAs president George W. Bush om at de nære forbindelsene mellom de to land vil bli ytterligere styrket, da de to lederne møttes i Camp David utenfor Washington mandag. Han lovet fortsatt britisk innsats i Irak.

- Vårt mål er det samme som USAs, nemlig å overføre ansvaret for sikkerheten i Irak skritt for skritt til de irakiske myndighetene, sa den britiske regjeringssjefen. Alle beslutninger om tilbaketrekking vil bli tatt i samråd med de militære sjefene i felten, framholdt han.

Bush ville på sin side ikke svare direkte på spørsmål om han vil overlate ansvaret for en endelig tilbaketrekking fra Irak til den neste amerikanske presidenten, som overtar i januar 2009, men antydet at det er sannsynlig. - Dette kommer til å ta lang tid, sa han.

Bush sa også at han og Brown er enige om at en vellukket avslutning på Doha-runden er avgjørende for kampen mot global fattigdom. De to er dessuten enige om at sanksjonene mot Iran må styrkes gjennom en ny FN-resolusjon, tilføyde Brown på en pressekonferanse.

NTB

Foto:
Foto: Vis mer
TOPPLEDERE: George W. Bush og Gordon Brown har i dag hatt samtaler på Camp David.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer