Bush og Gore glante på TV

NEW YORK (Dagbladet): Det kom ikke et eneste ord fra visepresident Al Gore og guvernør George W. Bush så lenge USAs høyesterett behandlet Florida-valget i går. Trolig satt de begge klistret til de direktesendte TV-sendingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mellomtida strømmer pengene inn til begge leire for at de skal kunne fortsette kampen i rettsapparatet, og fortsette forberedelsene til å flytte inn i Det hvite hus. Hittil har Bush fått inn rundt seks millioner dollar, hovedsakelig fra storkapital og gamle venner, mens Gore har fått inn rundt tre millioner dollar fra det demokratene kaller «gamle støttespillere».

Gir ikke opp

Ingen av dem har tenkt å gi opp, og begge anser seg som valgets vinner. Selv om det kan virke som om Bush har fått et forsprang, er siste ord langt fra sagt. USAs høyesterett, og en serie rettsinstanser i Florida skal ha et ord med i laget før USA får vite hvem som blir landets neste president.

Selv om Al Gore ikke snakker høyt om at han arbeider med å sette sammen sin regjering og stab, er det på det rene at han har opprettet et uoffisielt hovedkvarter for regjeringsarbeidet i visepresidentens residens i Washington.

Usynlig Clinton

George W. Bush, som skråsikkert har sagt at han kommer til å flytte inn i Det hvite hus, har sin visepresidentkandidat Dick Cheney og tidligere general Colin Powell som sine nærmeste medarbeidere, og han rådgivere har opprettet hovedkvarter i leide kontorer i Washington.

Og president Bill Clinton? Han har gjort seg nesten usynlig i diskusjonen om valgkaoset i Florida. Onsdag hadde han imidlertid en samtale med en reportere som han traff på et møte i Washington. Ifølge reporterne sa Clinton at Gore hadde vunnet Florida-valget med minst 100 stemmer.

<B>HÅPER PÅ SEIER:</B> Al Gore
<B>HÅPER PÅ SEIER:</B> George W. Bush