Bush og Gore har vunnet

Målinger fra de seks sørstatene som går til valg i natt, viser at Bush endelig har sikret de nødvendige stemmene for å bli republikanernes presidentkandidat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det garantert - det alle har visst siden Supertirsdagen i forrige uke - George W. Bush skal kjempe mot Al Gore om stillingen som verdens mektigste mann.

Før valglokalene stengte, viste målinger at Bush nå har har 1090 delegater bak seg. Han trenger 1034 for å sikre seieren over McCain.

Al Gore fortsetter triumfferden også gjennom sørstatene. Han har 2540 delegater i ryggen, og ligger milevis foran alle konkurrentene. Gore trengte 2170.

Valgkampen fram til det endelige oppgjøret i november kan nå helt og holdent konsentrere seg om Bush og Gore. De har allerede startet skitkastinga på hverandre.

- Det er et valg mellom økonomisk framgang eller en tilbakegang til Bush-Quayle-tida med gigantiske budsjettunderskudd og et handlingslammet demokrati, sier Al Gore til nyhetsbyrået AP.

- Jeg ser forover og Gore ser bakover. Vil amerikanerne ha mer Clinton-Gore eller foretrekker de en reformator med positive resultater å vise til, parerer Bush.

- Dette valget er et veikryss. Jeg er en retning og Bush er en annen, sier Gore.

- Jeg er beæret og ydmyk nå når jeg er et steg nærmere landets høyeste stilling, sier Bush.

Bush lover å satse på skoleverket og gjenreise ærebarheten til presidentembetet. Gore trekker fram skole, helsevesenet, trygd og utenlandsgjelden.

De offisielle tallene fra Florida, Mississippi, Oklahoma, Tennessee, Texas og Louisiana kommer i løpet av natten.

AVGJØRENDE VALG: George W. Bush og kona Laurie stemte i går i Texas-valget.