Bush og Gore vinner suverent

George W. Bush raste forbi utfordrer John McCain i USA-valgkampens Supertirsdag. Bush har bare tapt fire stater til McCain. Al Gore gjorde reint bord på demokratenes side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CNN's resultatservice

Mirakelet som outsideren McCain måtte ha for å vinne Supertirsdagen, kom aldri.

George W. Bush vant i California, New York, Georgia, Maryland, Missouri, Maine, Minnesota og Ohio, ifølge beregninger gjort av CNN.

Utfordreren John McCain må innse at nattas slag er tapt. Han vant kun i de små New England-statene Vermont, Connecticut, Massachusetts og Rhode Island. 8-4 til tross, Bush' seirsstater teller mye mer på grunn av folketallet.

Bush ble for sterk i de konservative og folkerike sørstatene. Sønnen til tidligere president Bush er godt på vei mot de 1 034 delegatene han trenger for å vinne nominasjonen.

- Jeg har ikke til hensikt å gi meg, men supertirsdagen kan bli avgjørende, sa McCain tidlig på dagen.

Nå kan han bli nødt til å revurdere sin stilling.

Al Gore vant i samtlige delstater på bekostning av Bill Bradley. Alt tyder nå på at visepresident Gore blir demokratenes presidentkandidat. Konkurrenten Bill Bradley har signalisert at han ville gi seg om nattas valgresultatene ikke gikk hans vei. .

Texas-guvernøren George W. Bush smiler fra øre til øre. Det snurpete lille smilet hans er helt borte i seiersrusen over John McCain etter nattas Supertirsdag. Nå er selvtilliten større enn Texas, og i dag skal kona Laura og tvillingene få ha mann og far for seg selv mesteparten av dagen.

- Seieren er bred, dyp og sterk. Fra nå vil kampanjen til Bush bare konsentrere seg om nøkkelstater, sa talskvinnen til Bush, Karen Hughes, til Dagbladet i natt.

George W. satt selv hjemme med kone og tvillingdøtre og gode venner og spiste stekt kylling med potetstappe, før han dukket smilende opp for å feire seieren med konfetti-dryss på Four Seasons-hotellet i hjembyen Austin.

Selv har han de siste dagene jobbet på spreng for å framstå som toleransens mann, en reformator som ikke er fanget i Washingtons klamme lobbyist-grep og mannen som kan samle det republikanske partiet til et moderat parti som skal erobre Det hvite hus i november. Han har også lovet homofile grupper i California at han skal møte dem. Noe han har avvist fram til nå.

Hamskiftet kan muligens virke, men knefallet for ytterliggående høyrekrefter i South Carolina vil hjemsøke ham i kampen mot demokratenes Al Gore.