Bush øker ledelsen over Gore

Republikaneren George W. Bush økte sin ledelse over demokraten Al Gore til 4 prosentpoeng i fredagens daglige Reuters-måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg reduserte Bush Gores ledelse i de to viktige nøkkelstatene Pennsylvania og Wisconsin til ett eneste prosentpoeng, noe som i virkeligheten betyr at de to kandidatene står likt.

Bush ledet fredag over Gore med 46 mot 42 prosent, mens den grønne kandidaten Ralph Nader fikk 6 prosent og den høyreradikale Pat Buchanan 1 prosent.

Bushs ledelse over Gore er innenfor feilmarginen på pluss/minus 3 prosentpoeng som Reuters opererer med, men Bush har holdt på sin svake ledelse i mange dager, noe som tyder på at ledelsen er reell.

I de ni viktige svingstatene som Reuters har daglige målinger fra, økte Gore sin ledelse i Florida og Illinois, mens Bush halte innpå i Pennsylvania og Wisconsin. Gore har en klar ledelse i Michigan.

Bush holder stadig på en klar ledelse i Ohio og en noe mindre ledelse i Missouri, mens de to ligger nesten likt i Gores hjemstat Tennessee og i vestkyststaten Washington.

I kappløpet mellom Hillary Clinton og Rick Lazio om senatorplassen fra New York, har Clinton hoppet fram til en ledelse på 50 mot 43 prosent.

NTB

Bush-fyll rammer Gore
Bush-fyll rammer Gore Vis mer