Bush øker ledelsen

George W. Bush økte ledelsen til 5 prosentpoeng på en måling i går, men Al Gore styrker stillingen i avgjørende delstatert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den daglige målingen leder Bush med 46 mot 41 prosent over Gore i USA som helhet, opp fra 45 mot 42 prosent dagen før. Den grønne kandidaten Ralph Nader har 4 og den høyreradikale Pat Buchanan har 1 prosent.

Men Gore konsoliderte sin ledelse i avgjørende nøkkelstater som Florida, der han tirsdag økte ledelsen fra 11 til 12 prosentpoeng. Florida er en stat Bush må vinne om han skal ha håp om å bli president, og mange observatører stiller seg tvilende til om Gore faktisk kan ha så stor ledelse som målingene indikerer.

Gore leder også med 6 prosentpoeng i Illinois og 12 i Wisconsin, og han har tatt en liten ledelse også i Michigan og Pennsylvania.

På den annen side viser målingen at han har mistet ledelsen i de lstaten Washington, der han ligger likt med Bush. Nader tar stemmer fra Gore i den miljøbevisste vestkyststaten.

Bush leder fortsatt i Gores hjemstat Tennessee, og han har økt sin ledelse i Ohio og Missouri til henholdsvis 7 og 4 prosentpoeng.

(NTB)