Bush ønsker å bli husket som frigjører

- Frigjorde millioner av mennesker og bidro til fred.

FRIGJØRER:  - Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene, sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch. Foto: Susan Walsh/SCANPIX
FRIGJØRER: - Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene, sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch. Foto: Susan Walsh/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush ønsker å bli husket som en president som frigjorde millioner av mennesker, som jobbet for fred og som ikke gikk på akkord med sine prinsipper.

- Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene, sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch.

Bush framhever også sitt arbeid mot spredning av hiv/aids og malaria i Afrika, og han sier han gjerne vil bli husket som en person som har hjulpet enkeltmennesker, måtte det være aidssyke afrikanere eller amerikanske pensjonister som har behov for reseptbelagte legemidler.

I løpet av sine åtte år som president, sier Bush, han ofte har funnet styrke og trøst i sin kristne tro.

- Jeg vil likevel råde politikere til å trå varsomt i trosspørsmål i det offentlige, sier Bush i intervjuet, som inngår i serien Storycorps og vil bli lagret i Kongressens bibliotek.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer