FRIGJØRER:  - Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene, sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch. Foto: Susan Walsh/SCANPIX
FRIGJØRER: - Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene, sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch. Foto: Susan Walsh/SCANPIXVis mer

Bush ønsker å bli husket som frigjører

- Frigjorde millioner av mennesker og bidro til fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president George W. Bush ønsker å bli husket som en president som frigjorde millioner av mennesker, som jobbet for fred og som ikke gikk på akkord med sine prinsipper.

- Jeg ønsker å bli husket som en president som frigjorde 50 millioner mennesker og bidro til fred. Jeg ønsker å bli husket som en person som først og fremst ikke solgte sin sjel for å innrette seg etter den politiske prosessen. Jeg kom til Washington med et sett verdier, og jeg forlater Washington med de samme verdiene, sier Bush i et intervju med sin søster Doro Bush Koch.

Bush framhever også sitt arbeid mot spredning av hiv/aids og malaria i Afrika, og han sier han gjerne vil bli husket som en person som har hjulpet enkeltmennesker, måtte det være aidssyke afrikanere eller amerikanske pensjonister som har behov for reseptbelagte legemidler.

I løpet av sine åtte år som president, sier Bush, han ofte har funnet styrke og trøst i sin kristne tro.

- Jeg vil likevel råde politikere til å trå varsomt i trosspørsmål i det offentlige, sier Bush i intervjuet, som inngår i serien Storycorps og vil bli lagret i Kongressens bibliotek.

Bush går av som president i USA når Barack Obama blir tatt i ed 20. januar 2009.

NTB