Bush på bunn

President George W. Bushs popularitet er på bånn, viser en ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President George W. Bushs popularitet har falt til det laveste nivået siden han inntok presidentembetet for vel tre år siden, viser en ny meningsmåling.

Omkring 46 prosent av amerikanerne mener Bush gjør en god jobb, viser målingen Gallup har gjort for avisen USA Today og TV-kanalen CNN. Det er en tilbakegang på 3 prosentpoeng fra forrige ukes måling, noe som kan tyde på at historiene om fangemishandling i Irak har svekket Bush i forkant av høstens presidentvalg.

Likevel viser målingen at Bush og hans demokratiske utfordrer John Kerry fortsatt følger hverandre som skygger, og i den siste rundspørringen ligger Bush foran med 48 prosents oppslutning mot Kerrys 47 prosent.

Dersom den uavhengige kandidaten Ralph Nader tas med i beregningen, viser målingen at Bush ville fått 47 prosent av stemmene og Kerry 45 prosent om det var presidentvalg i dag.

Meningsmålingen viser også at bare 44 prosent av de spurte nå mener krigen i Irak var bryet verdt. Aldri tidligere har dette tallet vært så lavt.

Til tross for skandalen med fangemishandling i Irak, mener bare en tredel av de spurte at forsvarsminister Donald Rumsfeld bør trekke seg fra stillingen.

Målingen er gjort sist fredag, lørdag og søndag blant 1.003 personer som trolig kommer til å stemme under presidentvalget. Den har en feilmargin på 4,5 prosentpoeng.(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer