Bush på overraskelsesbesøk i Irak

Dukket opp uanmeldt sammen med to amerikanske ministre i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President George W. Bush, utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Robert Gates kom i dag plutselig til Irak, uten at besøket var offentliggjort på noen måte i forkant.

Ifølge CNN er de tre nå i Anbar-provinsen, på en amerikansk flybase.

Bare en liten gruppe betrodde journalister og redaktører fikk vite om reisen, under et døgn i forkant, for å kunne bli med på forsvarsministerens fly.

Bush og hans nærmeste utenrikspolitiske underordnede skal avholde møter med amerikanske militære ledere og trolig de mest framtredende irakiske politikerne, melder ABC News.

Flybasen i Anbar ligger langt unna noen ordinær sivil bebyggelse, og det er ikke ventet at presidenten vil bevege seg ut av militært område.

Overraskelsesbesøket kommer i forkant av et møte i den amerikanske kongressen 15. september. Da skal general David Petraeus, som styrer krigføringen i Irak, og Ryan Crocker, USAs ambassadør, vitne foran svært kritiske politikere om situasjonen i det borgerkrigsherjeded landet.

Bush prøver nå å overbevise både partifeller i det republikanske partiet og demokratene om at opprustningen av det militære nærværet i Irak har vært vellykket, og vil trolig bruke Irak-besøket for alt det er verdt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer