Bush presser på for å forby homoekteskap

President George W. Bush presser på for å få gjennomslag for en grunnlovsendring som forbyr ekteskap mellom par av samme kjønn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske presidenten har også tidligere gitt uttrykk for at han ønsker en slik lovendring. I sin ukentlige radiotale beskyldte han det kan kalte aktivistiske dommere for å ta saken i egen hender og endre betydningen av ekteskapet.

- Når dommere insisterer på å pålegge folket sin egenmektige vilje, er det eneste alternativet for folket å endre grunnloven, som er den eneste loven en domstol ikke kan sette til side, sa Bush i talen.

- En grunnlovsendring bør aldri gjennomføres med letthet, men for å forsvare ekteskapet har ikke vår nasjon noe annet valg, fremholdt USAs president.

Senatet tok fredag opp diskusjonen om ekteskap mellom par av samme kjønn, en debatt som har rast i USA i lang tid. Men en grunnlovsendring etter Bushs ønske har trolig ikke nok tilhengere i Senatet til at den vil bli vedtatt. For at et slikt forslag skal bli gjennomført, må to tredeler av Senatet slutte seg til det. I tillegg må Representantens hus godkjenne forslaget, og det må få tilslutning fra 38 av de 50 delstatene.

Debatten om ekteskap mellom homofile ble intensivert i USA da flere tusen par av samme kjønn nylig ble viet i San Francisco i delstaten California med myndighetenes velsignelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.