Bush-rådgivere skal bygge opp Frp

På veien mot regjeringsmakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet tar steget ut i verden og håper at noen av verdens mektigste liberalistiske og konservative tankesmier kan hjelpe partiet til å oppnå regjeringsmakt.

Flere av de mektigste tankesmiene i verden skal hjelpe Frp til regjeringsmakt, skriver Aftenposten.

Cato Institute, American Enterprise Institute og Heritage Foundation er blant dem. Disse tre organisasjonene er blant de mektigste premissleverandørene for republikanerne og president George W. Bush.

En annen aktør som skal bygge opp Frp, er Ayn Rand Institute, som blant annet har gjort seg kjent med sin knallharde islamkritikk. Videre skal en av de sterkeste kritikerne av FNs klimapanel - Science & Environmental Policy Project - bistå Frp med kunnskap, kurs, seminarer og nettverksbygging.

Frp-formann Siv Jensen har allerede blitt undervist ved de liberalistiske pressgruppene Institute of Economic Affairs og Adam Smith Institute i London. Jensen har i tillegg hatt personlige møter med David Frum, som tidligere var rådgiver og taleskriver for George W. Bush.

Jensen har dessuten møtt president Yaron Brook i Ayn Rand Institute og Thatchers tidligere konservative finansminister Nigel Lawson.

- Det er viktig for oss å bygge kontakter og hente kunnskap, ikke minst med tanke på den dagen vi sitter i en regjering, sier Jensen.

Frp har dessuten utpekt 14 europeiske partier som Frp-ledelsen vil ha tettere kontakt med, alt fra det svært markedsliberalistiske Reformpartiet i Estland til det konservative partiet i Storbritannia.

HENTER INN EKSPERTISE: Frp-formann Siv Jensen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
HENTER INN EKSPERTISE: Frp-formann Siv Jensen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer


(NTB)

Bush-rådgivere skal bygge opp Frp