Bush sendte ut Mandela-kondolanse

Men eks-presidenten er ikke død.

IKKE DØD: Det kom motstridende meldinger om Nelson Mandela i går, men etter hvert ble det meldt fra presidentens kontor at han fortsatt er innlagt på sykehus. Foto: EPA / NTB Scanpix
IKKE DØD: Det kom motstridende meldinger om Nelson Mandela i går, men etter hvert ble det meldt fra presidentens kontor at han fortsatt er innlagt på sykehus. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag morgen kom det meldinger fra Sør-Afrika om at tidligere president Nelson Mandela (95) var utskrevet fra sykehus. Dette ble tilbakevist av president Jacob Zuma.

- Madiba er fortsatt på sykehus i Pretoria, og tilstanden hans er fortsatt kritisk, men stabil, opplyste presidentens kontor.

Kondolansemelding Forvirringen var enda større på kontoret til USAs tidligere president George H. W. Bush. Søndag morgen sendte de ut en kondolanse, skriver Politico.

«Barbara og jeg er i sorg etter dødsfallet til en av de største frihetskjempene vi har hatt gleden av å møte,» het det i meldingen.

«Han var en mann med et formidabelt mot, som endret den historiske retningen i sitt eget land. Barbara og jeg hadde stor respekt for president Mandela, og sender våre kondolanser til hans familie og landsmenn,» skriver Bush senior i meldingen.

Problemet er bare at Mandela er i live.

- Til tider ustabil I forrige uke uttalte presidentens kontor at Mandela viste stor «utholdenhet».

- Selv om tilstanden hans til tider blir ustabil, sier legene at den tidligere presidenten har vist stor utholdenhet, og tilstanden pleier å stabilisere seg etter medisinsk hjelp, het det da i en uttalelse fra Zuma.

Kort tid etter kondolansen forklarte Bush-talsmann Jim McGrath den uheldige meldingen med at de hadde fanget opp en nyhetsmelding fra Washington Post - som åpenbart ble misforstått.

- Vi har ingen uavhengig bekreftelse av nyhetene fra Sør-Afrika, sier han.

KONDOLERTE: George Bush senior sendte i dag ut en kondolansemelding, siden han trodde Nelson Mandela var død. Foto: AP / NTB Scanpix
KONDOLERTE: George Bush senior sendte i dag ut en kondolansemelding, siden han trodde Nelson Mandela var død. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer