Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush senior utpekt som «deep throat»

Tidligere president George H.W. Bush blir nå pekt ut som «deep throat». Den hemmelige kilden som felte president Richard Nixon i Watergate-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Det er avisa Boston Herald som skriver at ekspresident George H.W. Bush trolig var den mystiske og hemmelige kilden som lekket informasjon i Watergate-skandalen. Ifølge avisa skal forfatteren Adrian Havill, som i 1993 skrev ei bok om «deep throat», nå ha funnet opplysninger som knytter Bush senior til saken.

-  Mislikte Nixon

Det var Washington Post-journalistene Woodward og Bernstein som avslørte Watergate.

Etterforskningen avdekket at republikanerne avlyttet demokratenes hovedkvarter før valget i 1972. Avsløringene førte til at president Nixon måtte trekke seg. Woodward og Bernstein har aldri røpet kilden.

Havill sier til Boston Herald at han først fikk mistanke til Bush senior da hans sønn begynte å gi intervjuer til Woodward.

Havill viser til at Bush senior hadde grunn til å mislike Nixon, som hadde bedt ham forlate plassen i Kongressen for å bli statssekretær i finansdepartementet.

Nixon skal også ha antydet overfor Bush at han skulle bli ny visepresident etter Spiro T. Agnew. En jobb Bush likevel ikke fikk.

Taus Bush

 «DEEP THROAT»?  T idligere president George H.W. Bush kan ha vært «deep throat». Foto: Reuters/Scanpix
«DEEP THROAT»? T idligere president George H.W. Bush kan ha vært «deep throat». Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Bush senior, som seinere ble CIA-direktør, var kjent for å ha et godt politisk nettverk og samtidig vite hva som skjedde i Washington D.C. Det blir også pekt på at Bush senior og Woodward hadde tjenestegjort i marinen sammen.

Bush senior har ikke kommentert påstandene.