Bush skal bombe seg til støtte

Støtten til president George W. Bush har aldri vært lavere. Nå viser han muskler i opprørerområder i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

JERUSALEM/NEW YORK (Dagbladet): -  Vi prøver å ta våpnene fra opprøret og terroristene og ta til fange og drepe så mange av dem vi kan, sa den amerikanske militærtalsmannen Stan Lavery til BBC i Bagdad, samme dag som den irakiske nasjonalforsamlingen møttes for første gang siden den ble valgt i desember i fjor.

«Den største militære offensiven siden invasjonen.» Slik karakteriserte amerikanske militære myndigheter angrepet som den amerikanske hæren i Irak og dens irakiske allierte satte i gang i går morges. Om tre dager er det akkurat tre år siden de USA-ledede styrkene startet krigen mot Irak.

Det var foreløpig ikke klart i går kveld om noen var kommet til skade i eventuelle angrep i aksjonen, der 1500 amerikanske og irakiske soldater er utkommandert med hele 50 helikoptre og 200 stridsvogner og andre militære kjøretøyer. Elleve irakere fra samme familie, de fleste av dem kvinner og barn, ble imidlertid drept i et amerikansk luftangrep på et hus sør for Samarra for to dager siden, forteller slektninger og irakisk politi. Amerikansk militære sier de pågrep målet for raidet, en mann mistenkt for å støtte al-Qaida som befant seg i huset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer