Bush skryter av egen klimainnsats

- Har gjort mer enn Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har gjort mer for å redusere utslippene av skadelige klimagasser enn europeiske land, hevder president George W. Bush.

Bush-administrasjonen har gjennomført tiltak som viser at dette tas på alvor, ikke bare ved å holde taler men ved faktisk å gjøre noe, sier en talsmann for Det hvite hus.

- Vi gjør en bedre jobb med å redusere utslipp enn Europa, sier Tony Snow.

Mens europeiske land har vedtatt utslippskvoter for CO2, er Bush imot dette og i stedet tilhenger av å satse på ny teknologi og redusert amerikanernes avhengighet av olje.

- Selv om de har innført et system for å redusere utslippene av klimagasser i Europa, gjør vi en bedre jobb på dette området, hevder Snow.

Det hvite hus viser til statistikk fra Det internasjonale energibyrået (IEA), der det går fram at CO2-utslippene fra fossilt brennstoff i årene 2000 til 2004 økte med 1,7 prosent i USA, mens de økte med 5 prosent i EU.

Bush erkjenner at det er en forbindelse mellom klimaendringene og menneskelig aktivitet, og har derfor satt i verk tidenes mest aggressive forsknings- og teknologiprogram, sier Snow.

USA bruker en firedel av oljen i verden og står også for en firedel av klimagassutslippene.

SKRYT: Bushadministrasjonen skryter av egen innsats. Foto: SCANPIX/ REUTERS
SKRYT: Bushadministrasjonen skryter av egen innsats. Foto: SCANPIX/ REUTERS Vis mer

(NTB)