Bush slaktes av sin tidligere finansminister

President Bushs oppførsel under regjeringsmøtene minnet om en blind mann i et rom fullt av døve, sier Paul O'Neill, som fikk sparken som amerikansk finansminister i 2002.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

O'Neill sier til TV-kanalen CBS at president Bush ikke stilte et eneste spørsmål da de møttes for første gang.

- Jeg gikk inn til møtet med en lang liste av saker å snakke om som jeg trodde ville engasjere ham. Jeg ble overrasket over at det nesten bare var jeg som snakket og at presidenten bare hørte på. Det ble for det meste en monolog, sier O'Neill.

Den tidligere finansministeren mener Bush var vanskelig å forstå seg på, ifølge avisa The Washington Post. Presidentens stab ble nødt til å utforme regjeringens politikk basert på små hint om hva Bush egentlig mente, sier O'Neill.

Uttalelsen er en del av et intervju som skal sendes på CBS søndag, få dager før lanseringen av en ny bok som handler om forholdene innad i Bush-regjeringen. Boka er skrevet av journalisten Ron Suskind og hovedsakelig basert på opplysninger fra O'Neill.

Den amerikanske regjeringen ønsker ikke å kommentere verken intervjuet eller den nye boka.

- Jeg driver ikke med bokanmeldelser, sier Scott McClellan, talsmann for Det hvite hus.

O'Neill var kjent for sine kontroversielle uttalelser i perioden da han var finansminister. Blant annet klaget han en gang over at økonomisk hjelp til Brasil hadde en tendens til å ende opp på sveitsiske bankkontoer, noe som fikk den brasilianske valutaen til å stupe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.