Bush-stemme havnet på Fyn

To stemmesedler fra det amerikanske valget dukket opp i postkassa til en familie på Fyn i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens demokrater og republikanere i Florida krangler om den manuelle stemmeopptellingen, dukker to poststemmer til presidentvalget opp i Odense i Danmark.

En familie bestilte materiale fra et firma i staten Washington i USA. Da de mottok konvolutten sist lørdag inneholdt den to konvolutter i tillegg til det bestilte materialet. Brian Kain og hans kone Helle trodde de to gule konvoluttene, som var merket "Official Ballot", var reklame, og åpnet den ene. Da fikk de straks bekreftet at det var noe som ikke stemte helt.

Forundret

Stemmen på denne seddelen var gitt til Bush som president. Mannen som hadde avgitt den andre brevstemmen, informasjonskonsulent Steven H. Forrest i Bellevue i staten Washington, var nokså forundret da han fikk høre at stemmen hans hadde dukket opp i Danmark, melder Fyens Stiftstidende. Brevstemmen ble postet av kona hans i Bellevue, men den er stemplet på Shaw Island som er 8 mil fra bopelen hans. Det skjønner han ikke noe av. Likevel hadde han en nokså resignert innstilling til det hele:

– Jeg akter ikke å gjøre noe. Valget er jo – visstnok – overstått.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer