Bush strammer grepet om Saddam

President George W. Bush kan allerede i kveld holde en tale hvor han gir Saddam Hussein en siste advarsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet):

Der kan han gi beskjed om at alt personell må komme seg ut av Irak i løpet av 72 timer, melder CNN.

Lederen for FNs våpeninspektører, Hans Blix, skal i dag møte i Sikkerhetsrådet og gi en orientering om våpeninspektørenes arbeid. Men etter møtet på Azorene kan det synes som om våpeninspektørenes arbeid er feid til side.

Avvist

Blix sa i FN i går at uttalelsene derfra var truende, og ga uttrykk for tvil om inspektørenes videre arbeid. Han sa at utenriksminister Colin Powells uttalelse om at inspektørene burde komme seg ut av Irak av hensyn til sin egen sikkerhet kanskje ikke var helt klokt sagt.

FN-støtte

En talsmann for Det hvite hus sa seint i går kveld at den diplomatiske prosessen slutter i kveld. I hele natt har USAs president Bush, Storbritannias statsminister Blair og Spanias statsminister Aznar hatt telefonsamtaler for å skaffe seg FN-støtte til et angrep på Irak.

Tas ikke alvorlig

Frankrikes forslag om en 30-dagers frist er kontant avvist av visepresident Dick Cheney, som i går sa at forslaget ikke kunne tas alvorlig.

SISTE DAG: George W. Bush har mistet tålmodigheten. Nå finpusser han krigserklæringen mot Irak. Mye tyder på at onsdag blir d-dag.