Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush til Midtøsten neste uke

Den amerikanske regjeringen bekrefter at president George W. Bush skal delta i to toppmøter i Jordan og Egypt neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha deltatt på et G8-møte i Frankrike reiser Bush til Sharm el-Sheikh i Egypt for å møte arabiske ledere der 3. juni, ifølge Scott McClellan, talsmann for Det hvite hus.

Dagen etter går ferden til Jordan hvor han etter planen skal ha samtaler med palestinernes statsminister Mahmoud Abbas og den israelske statsministeren Ariel Sharon. Kong Abdullah av Jordan skal også delta på toppmøtet.

President Bush skal i tillegg besøke det amerikanske militærhovedkvarteret i Doha i Qatar, som blant annet har kommandoen over de amerikanske styrkene i Irak.

Ifølge en uttalelse fra Egypts president Hosni Mubarak kommer den palestinske statsministeren til å delta også på toppmøtet i Sharm el-Sheikh.

Et sentralt tema for samtalene i Egypt og Jordan vil være gjenno mføringen av den amerikansk-støttede fredsplanen for Midtøsten som går under navnet «veikartet.»

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media