Bush tør ikke ta ferie

President George W. Bush tar ikke sjansen på langferie på ranchen sin i Texas, mens rivalene Kerry og Edwards reiser landet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Vanligvis pleier Bush å tilbringe hele august måned på ranchen Crawford i Texas. Det er ikke bare valgkampen som har fått ham til å endre planene i år. Den sittende presidenten trenger å kvitte seg med bildet av en stadig ferierende president. I filmen «Fahrenheit 9/11» som nå går på amerikanske kinoer, hevder Michael Moore at president Bush ferierte 42 prosent av tida i sine første åtte måneder i Det hvite hus i stedet for å bekymre seg om al-Qaida.

Likegyldighet

Ranchen i Texas har på denne måten blitt et symbol på likegyldigheten før terrorangrepene på New York høsten 2001. De skjedde bare to uker etter at presidenten hadde avsluttet en 27 dager lang ferie i Crawford.

Ranchen er familien Bush' eneste hjem utenfor Det hvite hus og presidenten tilbringer så mye tid som mulig der.

Han elsker å gå rundt i jeans og hogge i krattskogen. Det gir et menneskelig preg, mens presidentens rådgivere mener nå det er mer enn tilstrekkelig med feriebilder av presidenten. Ifølge New York Times hater presidentens mektige rådgiver Karl Rove de mange bildene av sjefen i avslappet positur på ranchen. I år vil derfor Washington D.C. bli presidentens base for sommeren.

Fri under OL

I år vil Bush bare ta to korte perioder fri. Det skjer noen dager under det demokratiske partiets landsmøte i Boston, hvor Kerry- Edwards-kampanjen vil ha all oppmerksomhet og søkelyset vil være fjernt fra presidenten og hans parti. Likeså under OL i Aten i slutten av august, da fokus vil være mer på idrettsprestasjoner enn på politikk. Ei helg vil han tilbringe i foreldrenes sommerhus i Maine for å delta i bryllupet til nevøen George P. Bush.

INGEN RANCHFERIE: George W. Bush tilbrakte mye av sommeren 2002 på ranchen sin i Texas, hvor dette bildet er fra. I år blir det lite ferie på presidenten.