Bush trekker 8.000 soldater ut av Irak

Retter blikket mot Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President George W. Bush planlegger å trekke 8.000 soldater ut av Irak innen februar neste år.

Det er allerede bestemt at 1.000 marinesoldater som nå tjenestegjør i Anbar-provinsen skal sendes hjem fra Irak i november. Disse vil ikke bli erstattet.

I februar vil mellom 3.500 og 4.000 soldater forlate Irak, i tillegg til disse kommer tilbaketrekkingen av 3.400 støttestyrker.

Bush kommer til å avsløre flere detaljer omkring tilbaketrekkingen i en tale ved Det nasjonale forsvarsuniversitetet tirsdag.

- Selv om fienden fremdeles er farlig i Irak, er vi nå på offensiven. Dessuten har irakiske styrker økt kapasitet og er nå i større grad i stand til å kjempe og vinne på egen hånd, sier Bush.

Bushs presidentperiode er over i slutten av januar 2009.

En bataljon marinesoldater som i utgangspunktet skulle sendes til Irak i november blir nå omdirigert til Afghanistan. I januar vil denne få følge av en brigade fra hæren. (©NTB)

USAs president George W. Bush vil trekke ut 8.000 soldater fra Irak innen han går av som president i januar 2009. Foto: Foto: Eric Draper/White House/SCANPIX

GJENNOMFØRT - IGJEN? 1. mai 2003 stod USAs president George W. Bush på dekk om bord USS Abraham Lincoln og fortalte  verden at de store kampene i Irak var over. Siden den gang krigen kostet flere tusen menneskeliv på begge sider. Er denne nedtrappingen begynnelsen på slutten? Foto: J. Scott Applewhite/AP
GJENNOMFØRT - IGJEN? 1. mai 2003 stod USAs president George W. Bush på dekk om bord USS Abraham Lincoln og fortalte verden at de store kampene i Irak var over. Siden den gang krigen kostet flere tusen menneskeliv på begge sider. Er denne nedtrappingen begynnelsen på slutten? Foto: J. Scott Applewhite/AP Vis mer