Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bush tror på oljehjelp

Spiste middag med Saudi-Arabias konge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): USAs president George Bush har stor tro på at Saudi-Arabia vil øke sin oljeproduksjon for å presse oljeprisen nedover.

Prisen på råolje var rekordhøy og oppe i 100 dollar fatet i starten av januar.

Bush tok opp temaet med høye oljepriser og den negative effekten denne har på verdensøkonomien under en middag med kong Abdullah tirsdag kveld.

- Presidenten har tro på at OPEC, som et resultat av disse samtalene, vil bli oppmuntret til å øke sin produksjon, sier Det Hvite Hus talsmann Dana Perino til AP.

Bush påpekte at oljeprisen også skaper problemer i store deler av verden, for eksemper i India og Kina.

- Men dette er ingen situasjon som vil bli løst over natta og det er hvorfor presidenten aktivt jobber med alternative former for fornybar energi, sier Perino.

Bush kom i morges til Egypt som er det siste landet han besøker på sin åtte dager lange Midtøsten-turné.

GODT SAMARBEID: USAs president George Bush hadde gode samtaler med Saudi-Arabias kong Abdullah under besøket i Midtøsten. Foto: Scanpix
GODT SAMARBEID: USAs president George Bush hadde gode samtaler med Saudi-Arabias kong Abdullah under besøket i Midtøsten. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media