Bush truer med å kutte hjelp til Pakistan

Krever at det blir gjort mer for å slå ned al-Qaida-opprørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George W. Bush vil gi Pakistans president Pervez Musharraf beskjed om den økonomiske støtten kan stanse dersom det ikke blir gjort mer for å slå ned al-Qaida-opprørerne.

Beslutningen kom etter at Det hvite hus konkluderte med at Musharraf, som er en av USAs nære allierte, ikke fulgte opp sine forsikringer om å slå ned militante grupper, skriver The New York Times.

Amerikansk etterretning er mener at både Osama bin Laden og Talibans øverste leder mulla Omar trolig oppholder seg i Pakistan.

- Taliban og andre ekstremister har funnet en trygg havn i stammeområdene på pakistansk side av grensa, sa USAs viseutenriksminister John Negroponte tidligere i år. Negroponte var inntil nylig øverste etterretningssjef.

President George W. Bush vil gi sin pakistanske kollega Pervez Musharraf beskjed om at den økonomiske hjelpen fra USA støtten kan komme til opphøre dersom ikke Pakistan gjør mer for å slå ned al-Qaida-opprørere.

(©NTB)

KREVER AT MER BLIR GJORT: President George W. Bush krever at Pakistans president Pervez Musharraf trapper opp innsatsen mot al-Qaida-opprørerne. Foto: AP/Scanpix
KREVER AT MER BLIR GJORT: President George W. Bush krever at Pakistans president Pervez Musharraf trapper opp innsatsen mot al-Qaida-opprørerne. Foto: AP/Scanpix Vis mer
I DET HVITE HUS: Beslutningen om å true med stans i den økonomiske støtten kom etter at Det hvite hus konkluderte med at Musharraf, som er en av USAs nære allierte, ikke fulgte opp sine forsikringer om å slå ned militante grupper. Her er de to presidentkollegene avbildet i Det hvite hus i september 2006.