Bush utsatte henrettelse

Texas-guvernør George W. Bush utsatte torsdag henrettelsen av Ricky Nolan McGinn, som etter planen skulle henrettes ved midnatt norsk tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang Bush i sin fem år lange periode som guvernør benytter seg av muligheten han har til å utsette en henrettelse i 30 dager. Det er nye DNA-beviser i saken som har gjort at Bush utsetter henrettelsen.

Ricky Nolan McGinn (43) er dømt for voldtekt og drapet på sin 12 år gamle stedatter i 1993. Han nekter skyld. Hår og sædprøver som ble funnet på drapsstedet er ikke entydige, og mannens forsvarere sier nå at nye og sikrere DNA-testing gjør at prøvene må testes på nytt.

- I den grad DNA kan hjelpe til med å avgjøre skyld eller ikke, særlig i dødsstraff-saker, mener jeg det er en viktig metode, sa Bush til reportere i går.

Nå mener kommentatorer at det går politikk i saken. Selv om også Bush' motkandidat Al Gore er for dødsstraff, er det antallet og den stadig økende tvilen om at kanskje uskyldige risikerer å bli henrettet som gjør dette til en ubehagelig sak for Bush en halvt år før presidentvalget.

(NTB)

UTSATT: Ricky Nolan McGinn (43) får leve i en måned til.